Приветствую Вас Гість | RSS
Регистрация | Вход

Темы для Юкоз

Поделиться

Вхід на сайт

Посилання
  • Вибір і замовлення підручників 

  • ЗНО
  • Обдаровані діти
  • Атестація
  • Накази, листи
  • Дошкільна освіта
  • Психологічна служба
  • Бібліотекарям
  • Початкова освіта
  • Моніторинги
  • Нормативно-правове забезпечення 
  • РК профспілки
  • Наші відео 
  • Конкурси 


  • Календар
    «  Травень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Посилання
  • http://mon.gov.ua


  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Національна дитяча гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія
    Головна » 2016 » Травень » 25 » проект "Славетні українці"
    09:54
    проект "Славетні українці"

    Славетні українці

    Під такою назвою стартував і завершився проект справжнім святом 23 травня 2016 року в Петрівській спеціалізованій школі №2, приуроченим до Дня науки.

    Протягом навчального року на уроках, факультативних заняттях, виховних годинах, позакласних заходах учні нашої школи готували презентації про видатних українських письменників, науковців, спортсменів, митців. Проводились зустрічі, здійснювались заочні подорожі. І ось до уваги всі присутніх були представлені цікаві дослідження, міні проекти, презентації учасників шкільного наукового товариства «Інтелект».

    Уперше в підсумковому заході прийняли участь учні 4-х класів. На питання, яка видатна особистість є символом нашої України, діти відповіли: «Т.Г. Шевченко». Про великого Кобзаря й була їх розповідь з використанням презентації.

    Потім четверокласники, які мають високий та достатній рівень навчальних досягнень - Завгородня К. та Шевлякова Д. з 4-а класу, Антіпов В. та Полєхіна Є. з 4-б класу були прийняті до секції «Чомучки» шкільного НТУ «Інтелект». Клятву також склали учні 5 – 10 класів: призери районних олімпіад з 3-х предметів – Матвієнко А. (8 кл.) та Нікульніков Д. (9 кл.), знавець філологічних наук Ярмощук М.( 5 кл.), активні учасники художньої самодіяльності та творчих конкурсів: Пасічник О. (5 кл.), Летюка В. (7 кл.), Сухаревська А. та Патоніч А. з 10 класу, юна спортсменка Теменко В. (7 кл.). Посвідчення члена НТУ вручив директор школи Ткач Р.А.

    Далі естафету прийняли юні філологи (керівник секції Каменюка Л.С.). Десятикласники представили творчість Королеви української поезії Л.Костенко: читали й слухали у виконанні телеведучих каналу СТБ її вірші, презентували відео. Пісня «Між іншим» на слова поетеси прозвучала у виконанні Ольги Богомолець, відомого лікаря, науковця, депутата Верховної Ради України.

    Ось тут свої дослідження провели й представили учасники секції «АТОМ» (керівник Філіпова А.В.). Дуже цікаво, що прадід О. Богомолець -  Олександр Михайлович – засновник однієї з найстаріших династій лікарів України, а ім’я його сина, Олександра Олександровича, носить Національний медичний університет у м. Києві. Про це розповіла Поварго К. , учениця 9 кл. А от Катерина Олегівна з цієї династії працювала під керівництвом                 М. Амосова. І далі вже про цього видатного кардіохірурга, який потрапив до проекту «Великі українці»,захоплююче говорить Бардадим А., учениця 9 класу.

    Пишаємося такими видатними постатями України та знаємо й про жителів – петрівчан, які прославляють наш рідний край. Сухарєва А., юний філолог, ділиться своїми враженнями від творчості свого родича – дідуся, поета В. Приходька, презентує його збірки, вірші,фотоматеріали.

    Знов естафету приймають учасники секції «АТОМ», бо вони відчувають гордість, розповідаючи про Соколова В.М., директора Одеського селекційно-генетичного інституту, який народився й навчався в смт. Петрівка. Презентацію представила Гойденко В., учениця 10 класу.

    Загальнонаціональний проект «Сім чудес України», метою якого є прагнення показати красиве та унікальне обличчя нашої держави, представив Каменюка І., учень 9 класу.

    Українці – дуже  талановиті громадяни, справжні аматори. І от Горбаньова Д. (7 кл.) та Полєхіна Г. (6 кл.) з секції «Мистецтво» (керівник Кулік О.Є.) представили проекти «Х – фактор» й  «Таланти твої, Україно!» з використанням відео.

    Запальний рок-н-рол подарували талановиті хлопці й дівчата з танцювального гуртка нашої школи (керівник Бойко Г.С.).

    Танок та спорт завжди поруч. Про досягнення петрівчан – спортсменів, що займаються важкою атлетикою, повідомила у своїй презентації Добреля Н., учениця 10 класу. Пелешенко О., випускник школи, - чемпіон Європи! Це просто неймовірно! Та й Комісаренко К. та Захарченко А. – чемпіонки України. Це досягнення учасників секції «Спортивний Олімп» (керівник Гребельний В.Т.).

    Далі – інтерв’ю з учасниками секції «Мистецтво» (керівник Кулік О.Є): Губановою Д. (7 кл.), Кліменко Є. (6 кл.), Слісенко Сн. (10 кл.) та юними спортсменами: Дудніком Д. (9 кл.), Корнієнко О.(6 кл), Коміссаренко К.(7 кл.).

    Українська співачка Джамала перемогла на Євробаченні-2016. Хто знає, може у майбутньому і наші учасники художньої самодіяльності досягнуть таких вершин. Завершилось свято піснею про мир, яку з піднесенням виконала Горбаньова Д., призер селищного конкурсу «Ранкова зірка».

    Та наукове товариство учнів продовжує свої дослідження. Про НТУ «Інтелект», що існує вже 4 роки, створив інтерактивний плакат молодий вчитель інформатики Ткач Я.Р., який прагне до використання інноваційних педтехнологій та надає дуже цінну допомогу як учням, так і вчителям. Зі змістом цього плакату можна ознайомитись на блозі педагога http://itinformaticsit.blogspot.com

    Велич кожної країни – в людях, які в ній живуть. І особливо в тих, хто зробив значний внесок у розвиток історії, культури і науки, спорту. Сьогоднішні наші учні, дуже сподіваюсь, будуть прославляти Україну, стануть гідними громадянами своєї держави!

    Ми славимо нашу

    Вітчизну єдину.

    Співучу колиску –

    Святу Україну!

                                                              Гонтаренко Т.П.,

    заступник директора

    Петрівської спеціалізованої школи №2,

    керівник шкільного НТУ «Інтелект».

    Переглядів: 737 | Додав: schastlivaja | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar