Приветствую Вас Гість | RSS
Регистрация | Вход

Темы для Юкоз

Поделиться

Вхід на сайт

Посилання
  • Вибір і замовлення підручників 

  • ЗНО
  • Обдаровані діти
  • Атестація
  • Накази, листи
  • Дошкільна освіта
  • Психологічна служба
  • Бібліотекарям
  • Початкова освіта
  • Моніторинги
  • Нормативно-правове забезпечення 
  • РК профспілки
  • Наші відео 
  • Конкурси 


  • Календар
    «  Лютий 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728

    Пошук

    Архів записів

    Посилання
  • http://mon.gov.ua


  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Національна дитяча гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія
    Головна » 2018 » Лютий » 22 » У закладах освіти відзначили День рідної мови
    12:02
    У закладах освіти відзначили День рідної мови

    21 лютого - Міжнародний День рідної мови. Традиційно, з нагоди відзначення цього свята, у закладах освіти Станично-Луганського району пройшли різноманітні заходи.

    Відкрилися вони загальношкільними лінійками «Мово моя барвінкова», були організовані книжкові виставки «Мови рідної краса», «Наша мова українська, мова співуча!»

    До відзначення цього свята долучилася вся шкільна родина Великочернігівської СШ. З метою глибокої поваги та шани до рідної мови вчителями української мови та літератури було проведено свято-презентацію на тему «О , мово! Душа голосна України», де ознайомили учнів з історією свята рідної мови.

    Захід пройшов в теплій, святковій атмосфері. Лунали вірші, пісні у виконанні учнів . Гості та учасники свята відчули пошану до усіх мов сучасного світу, ознайомилися з яскравою та пізнавальною виставкою.

    Проведено конкурс малюнків « Українська мова в моєму серці»(1-5 класи), учні колективно створили колаж «Буду я навчатись мови золотої».

    День рідної мови учні 5-11 класів відзначали цьогоріч нетрадиційно. Вони стали учасниками мовного квесту. Спритність, кмітливість, логіка, спостережливість, знання рідної мови - все це стало в нагоді під час виконання завдань. Завдання квесту були пов'язані з лексичним та фразеологічним багатством української мови. Учні працювали дружно, злагоджено, допомагали один одному, тому швидко впоралися з усіма завданнями. Незабутні враження та чудовий настрій отримали всі. А вчителі раділи за дітей, бо цей веселий спосіб пізнавальної діяльності допоміг учням пізнати красу, багатство української мови і показав переваги командної роботи.

    В інтерактивній формі відбувся захід у Широківській ЗОШ. У мовній грі взяли участь учні 5-11 класів, які продемонстрували високу ерудицію та глибокі знання рідної мови. Рухаючись за маршрутом, учасники гри (4-ри представники від кожного класу, усього 32 учні) отримували завдання для 4-х станцій «Ерудит», «Чарівна фразеологія», «Мовне асорті», «Я – редактор», «Шукайте мене в тому, що я напишу».

    Щоб довести учням, що мова – духовний скарб нації, те, що живе в наших серцях, а не лише засіб спілкування у Нижньотеплівській ЗОШ І-ІІІ ступенів цього дня відбувся квест «Мовна мозаїка». Змагання відбувалося між учнями 7-11 класів. Кожна команда повинна була пройти шлях від станції до станції. Подолавши відстань у 5 станцій команди повернулися до місця старту. Переможці квесту будуть визначені додатково.

    У Нижньовільхівському НВК 21 лютого між учнями 5-6 класів відбулася вікторина «Знаю рідну мову». Учні 7 класу декламували вірші про мову. Класні керівники провели виховні години на тему: «Рідна мова, рідне слово...».

    У День рідної мови учні Гарасимівського НВК спілкувалися українською. А на кожній перерві виконували різноманітні завдання мовног квесту три команди «Мовознавці» 5 класу, «Беркут» 7 класу, «Бджілки» 8 класу. Переможем стала команда 8 класу, яка набрала більшу кількість балів. Команда була нагороджена грамотою та заохочувальними призами.

    21 лютого разом з усім світом відзначав День рідної мови і Артемівський НВК. Вчитель української мови та літератури Любченко Вікторія Миколаївна розповіла про історію виникнення свята, про важкі роки заборони та утисків. Разом з учнями пригадали видатних українських письменників та їх твори. Діти розповідали вірші про красу нашої милозвучної та найчарівнішої мови, співали українські пісні та інсценували казку.

    У Станично-Луганській СШ №2 ім. П. В. Балабуєва було сплановано і проведено багато виховних позашкільних та районних заходів.

    25 січня серед учнів 5-6 класів був проведений КВК « Як парость виноградної роси плекайте мову», у якому школярі продемонстрували свої знання з української мови ( лексики, фразеології, знання приказок та прислів’їв) та культури мовлення.14 лютого в 3 класі відбувся позакласний захід «Дзвенить струмочком рідна мова». Діти ознайомилися з новими художніми дитячими книжками українських авторів. Вони з зацікавленістю читали, обговорювали, відповідали на запитання. До прочитаних творів підготували малюнки.16 лютого в 2 класі було проведено конкурс на кращих читців українською мовою на тему « Рідна мова, колискова!» 20 лютого учні 1 класу ознайомилися з українською народною казкою « Цап та баран» та провели літературну вікторину « У казки на гостинах», під час якої гравці відгадували, з яких казок предмети, зібрані у «чарівному» кошику, отримували телеграми від казкових героїв, та відгадували від якого персонажа телеграма.

    22 лютого учні 8 класу склали та ознайомили учнів школи зі стінгазетою, присвяченої до Дня рідної мови. Учениця 7-б класу Красницька Сніжана прийняла участь в Обласній творчій акції «Жива мова, живий народ!»

    21 лютого учні Станично-Луганської спеціалізованої школи №2 ім. П.В.Балабуєва разом з районною бібліотекою на базі РБК в 13.00 год. провели виховний захід до свята рідної мови «Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова» , в якому взяли участь учні 9,10,11 класів.

    «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову», - говорила Ліна Костенко. Щоб наша нація не вмерла, колектив учнів та вчителів Верхньобогданівського НВК намагається плекати, доглядати, піклуватися про мову. 15 лютого учні брали участь у Всеукраїнській мовознавчій грі «Патріот», 16 лютого – у конкурсі колажів «Україна. Мова. Сьогодення». День рідної мови, 21 лютого, розпочали з перегляду презентації «Спочатку було Слово». Протягом дня провели мовний квест, читали вірші про мову І.Д.Низового та слухали вірші у виконанні відомих українських акторів, переглянули відео «Мова єднання». У кінці робочого дня підвели підсумки мовного квесту.

    День 21 лютого Станично-Луганська ЗОШ №1 присвятила її величності УКРАЇНСЬКІЙ мові. В актовій залі відбувся загальношкільний захід "Краща мова єднання". Класоводи та класні керівники провели виховні години до Міжнародного дня рідної мови.

    У Валуйській ЗОШ №1 до Дня рідної мови були проведені цікаві масові заходи. День відкрився урочистою лінійкою, де персонажі з країни Слова розказали учням 5-11 класів пізнавальні факти про мову, переглянули лінгвістичні відеосторінки. Протягом дня учні виконували завдання мовного квесту у вікторинах, розгадуванні кросвордів та ребусів, знайомились із таємницями слова. Також до Дня рідної мови у 8 класі було проведено КВК «Перлини народної мудрості», у 10 класі – ерудит-вікторину «Лабіринти лінгвістики». Учні, які проявили активність та гарні знання, були відзначені дипломами.

    У світі про українську мову кажуть, що вона співуча та солов’їна. І від кожного з нас залежить, щоб жила наша мова, одна з найкрасивіших мов світу.

    Переглядів: 550 | Додав: shlykova67 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0